Red Stalk er en særdeles iøjnefaldende engelsk sort fra det 17. århundrede, den er blevet meget populær for sin stærke smag og meget hårdføre natur. Stænglerne er lidt mindre end de moderne hybrider. Bevarer sin farve selv efter den er kogt. Perfekt til brug i supper og gryderetter.
Sortnavn: |
Red Stalk. |
|
Latinsk Navn: |
Apium graveolens. |
|
|
|
|
|
Så & Prikle Kalender |
|
Jan
|
Feb
|
Mar
|
Apr
|
Maj
|
Jun
|
Jul
|
Aug
|
Sep
|
Okt
|
Nov
|
Dec
|
Forspiring |
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Udplantning
|
|
|
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
Høst
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
|
|
Såvejledning |
Forkultivering: |
Sås tyndt på fugtig såjord. Dækkes ikke med jord. Holdes fugtigt og dækkes med plast eller stilles i minidrivhus. Omplantes til potter med gødet jord. Stilles lyst og køligt. Udplantes efter sidste frost.
|
Spiretid: |
14-21 dage.  |
Spiretemperatur: |
18°C.  |
Så information: |
Sådybde: 0,1 mm. |
Planteafstand: 25 cm. |
Rækkeafstand: 50 cm. |
|
Udplantning: |
Udplantes efter sidste frost. |
Hvor: |
Friland |
Placering: |
Solrigt.
|
Dyrkningsråd:
|
Trives i muldrig jord. Gødes og vandes rigeligt. Høstes inden frosten kommer.
|
|
|
Copyright © Danafrø
|