0
0.00 DKK
 x 

Din kurv er tom
jalapeno early chili frø

Jalapeno Early

PÅ lager

Indeholder mindst 10 frø.
15.00 DKK
Del gerne på.

Jalapeno Early er en variant der henvender sig til det lidt køligere klima, da den sætter frugter tidligt, selvom det ikke er helt så varmt. Den er som navnet antyder, tidligere, og modnes blot et par uger hurtigere end andre Jalapenos. Det tykke frugtvæg er svært at tørre, så når de er moden bliver de ofte tørret og røget over ædeltræ, dette produkt kaldes Chipotle. Den kommercielle jalapeno er ofte på dåse eller syltet. jalapenos er uundværlig i det mexicanske køkken, og kan bruges i mange forskellige retter der kræver en stærk chili smag. Den kan bruges frisk i Salsas, eller skæres i ringe til nachos og de er også lækre i supper, sammenkogte retter, pizza eller shawarma. Kan med stor succes benyttes til syltning, som hele eller i skiver. De bliver ofte fyldt med kød eller ost. Frugten modner fra grøn til rød, og kan høstes alt efter hvor stærk man vil have den. Den er stærkest i grøn tilstand, og lidt sødere når de er røde. En perfekt chili peber til dit køkken.

 

Sortnavn: Jalapeño Early.  - Styrke:  chilli iconchilli iconchilli icon greychilli icon greychilli icon greychilli icon greychilli icon greychilli icon greychilli icon greychilli icon grey
Latinsk Navn: Capsicum Annuum.  - Scoville Skala: 6000 - 8000 SHU.

 

Så & Prikle Kalender
 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
   Forkultivering   calendar fill1 calendar fill1 calendar fill1                
   Udplantning 
        calendar fill4 calendar fill4            
   Høst         
              calendar fill5 calendar fill5 calendar fill5    

 

Såvejledning  
Forkultivering: 8-12 uger før udplantning, brug såjord. Holdes fugtigt, og dækkes med plast, eller stilles i minidrivhus ved ca. 20-25°C. Efter spiring stilles de lyst og køligere. Tilfør ekstra lys ved tidlig såning. Når planterne kan håndteres omplantes de til hver deres potte i gødet jord. Plant om løbende efter behov.
Sådybde: 1 cm.
Spiretid: 10-21 dage.
Spiretemperatur: 20-25°C.
   
Udplantning: Ved en minimum nat temperatur på +8°C.
Hvor: Velegnet i drivhus, eller på friland på et beskyttet solrigt og varmt sted, i læ for vinden.
Placering:
Planteafstand: 60 cm. Rækkeafstand: 60 cm. Plante højde: 60-90 cm.
Dyrkningsråd:
Trives i næringsrig og veldrænet jord. Vandes og gødes jævnligt. Planten kræver støtte. De første 5-6 blomsterknopper bør knibes af for at give planten optimal vækst, hvilket fremmer planten til at udvikle endnu flere chilli.
Høst: Pluk så snart frugterne er modne, hvilket også fremmer udviklingen af de resterende chilli. Høst alle chillierne så snart frosten truer.
Copyright © Danafrø

Kunder der købte dette produkt, købte også.