0
0.00 DKK
 x 

Din kurv er tom
kommen frø

Kommen, Almindelig

PÅ lager

Indeholder 1g. (ca. 350 frø).
12.50 DKK
Del gerne på.

Kommen er en toårig skærmblomst, som får trådlignende grønne gulerodslignende blade. Alle dele af planten kan bruges. De gulerodslignende blade kan spises som helt unge, ligesom dild eller persille. Roden kan koges og spises som grøntsag, den anvendes som persilleroden. Andet år høstes frøene i sensommeren eller starten af efteråret. De små, let krummede, aromatiske frø er fantastiske til krydring af kalkunkød, gåsesteg og ungarsk gullasch. Frøene er også rigtig gode at bruge i supper, brød, kager, kiks, rygeost og andre typer oste.

 

Sortnavn: Kommen, Almindelig.   Sort: Kommen.
Latinsk Navn: Carum Carvi.   Levetid:  To-årig.

 

Så & Prikle Kalender
 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
   Frilandssåning
      calendar fill4       calendar fill4 calendar fill4      
   Høst 2 år
              calendar fill5 calendar fill5      

 

Såvejledning  
Frilandssåning: Sås når jorden er tjenlig og varm. Vand såfladen før såning, og hold såningen fugtig, til frøene er spiret.
Spiretid: 7-14 dage.
Spiretemperatur: 7-20°C.
Så information:
Sådybde: 1 cm. Planteafstand: 25 cm.  
Rækkeafstand: 30 cm.  Højde: 75 cm.
Hvor: Friland.
Placering: Solrigt, i læ for vinden.
Dyrkningsråd:
Trives i kraftig humus- næringsrig veldrænet jord. Vandes i tørre perioder og har godt af at blive gødet, Kommen sås i efteråret, men i princippet kan den sås allerede fra april. Spiringen kan være langsom og sporadisk.
Egenskab: Så af flere omgange så kan du høste bladende løbende. Frøene høstes ved at klippe hele planten af og herefter hænge planten med hovedet nedad for at tørre. Frøene samles op og bruges som krydderi.
Copyright © Danafrø