Anis er en krydderurt som pryder haven med sin blomsterpragt. Både blade og frø har en lakridsagtig smag, frøene bruges som krydderi i brød, desserter og kager, de anvendes også i kryddersnapse. Desuden er en række sydeuropæiske likører og spiritusdrikke lavet af ekstrakter fra anisfrø, blandt andet ouzo, pernod, absint og raki. Anis har op i gennem tiden været anvendt som naturmedicin, da anis indeholder æteriske olie og har været anvendt som hostemedicin og i hostestillende bolsjer. De bruges især til indisk fiskesuppe, og sammen med kål og grønsager. Bladene kan anvendes i salater, supper, te og saucer m.m.
Sortnavn: |
Anis. |
|
Sort: |
Anis. |
Latinsk Navn: |
Pimpinella anisum. |
|
Levetid: |
Et-årig. |
Så & Prikle Kalender |
|
Jan
|
Feb
|
Mar
|
Apr
|
Maj
|
Jun
|
Jul
|
Aug
|
Sep
|
Okt
|
Nov
|
Dec
|
Frilandssåning
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
Høst
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
Såvejledning |
Frilandssåning: |
Sås når jorden er tjenlig og varm. Vand såfladen før såning, og hold såningen fugtig, til frøene er spiret. |
Spiretid: |
14-20 dage.  |
Spiretemperatur: |
20-22°C.  |
Så information: |
Sådybde: 1 cm. |
Planteafstand: 25 cm.
|
Rækkeafstand: 25 cm. |
Højde: 50 cm. |
|
Hvor: |
Friland. |
Placering: |
Solrigt.
|
Dyrkningsråd:
|
Trives i en næringsrig, veldrænet og fugtbevarende jord.
|
|
|
Copyright © Danafrø
|