romanesco fennikel frø

Romanesco

PÅ lager

Indeholder 1g (ca. 300 frø).
15.00 DKK
Del gerne på.

Romanesco fennikel er en etårig aromatisk krydderurt der kan blive op til 1 meter høj, og har en mild og let sødlig smag der minder lidt om anis eller lakrids. Den hvide knold anvendes som grøntsag, og bladene minder lidt om smagen fra dild, og kan desuden bruges som grønt drys eller pynt på færdige retter eller i salat. Fennikel stammer fra middelhavsområdet, hvor den siden oldtiden er blevet brugt både kulinarisk og medicinsk af romerne og grækerne. I middelalderen blev planten også brugt som lægeurt i Danmark. Fennikel er desuden rig på vitaminer som A, B og C-vitamin.

 

Sortnavn: Romanesco.   Latinsk Navn: Foeniculum vulgare.

 

Så & Prikle Kalender
 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
   Forspiring       calendar fill1 calendar fill1              
   Udplantning 
          calendar fill4            
   Høst         
            calendar fill5 calendar fill5 calendar fill5 calendar fill5    

 

Såvejledning  
Frilandssåning: Kan direkte sås på friland fra midt April, men forspiring anbefales.
Forspiring: Brug såjord. Holdes fugtigt, dækkes med plast eller stilles i minidrivhus, ca. 20°C. Efter spiring stilles de lyst og køligere. Tilfør ekstra lys ved tidlig såning. Når planterne kan håndteres, omplantes de til hver deres potte i gødet jord. Plant om løbende efter behov. Planterne skal hærdes før udplantningen.
Hvornår: April - maj. 
Spiretid: 10-20 dage.
Spiretemperatur: 18-20°C.
Så information:
Sådybde: 0,5-1 cm.     Planteafstand: 20 cm.    Rækkeafstand: 40 cm.
Hvor: Friland.
Placering: Solrig, og varm.
Høst: Knolden er først klar fra september og oktober, blade kan bruges fra juli.
Dyrkningsråd:
Trives bedst i en næringsrig, veldrænet, kalkholdig, sandet jord, vandes ved tørke. Gødningskrævende, og når planten er i vækst hyppes jorden omkring den for at den hvide del forbliver hvid og bleg.
Copyright © Danafrø