Kørvel (Anthriscus cerefolium) er en etårig plante af Skærmblomstfamilien. Bladene anvendes friske eller frosne som krydderi til blandt andet suppe, sauce, salater, kylling, æg- og fiskeretter. Smagen minder meget om anis. Kørvel har sin naturlige udbredelse i Mellemøsten, Kaukasus, Centralasien og i Øst- og Sydeuropa. Kørvel er tilpasset lysåbne eller halvskyggede voksesteder med en middelfugtig og næringsrig jordbund.
Delikat krydderurt med anissmagende blade. Bladene bruges friske klippet i salater og over mad på samme måde som persille. Smuk og letdyrket. denne sort har ekstra fintfligede og krusede blade. Den frøsår sig let og bliver på den måde ofte flerårig i haven. Høst de spæde blade løbende som planterne vokser til. Fintklippede blade kan fryses.
Udbytterig. Sødlig krydret, anisagtig smag og duft. De sarte, friske blade høstes inden blomstring. Fint klippede blade kan nedfryses til vinterbrug. Meget anvendelig i suppe, sauce, salat, omelet og tørret som te.
Kontakt Danafrø
Fiskervej 6
7700 Thisted
Tlf: 6170-0974 Mellem 10-14,